Välkommen hem till mig! En blogg om livets goda...som för mig är gamla hus,inredning,kreativitet i alla former,fika såklart,mat,bakning,konst,skrot,liite trädgård,loppis,prylar,kläder,foto,resor...Gillar projekt,riva o röja! Älskar kontraster,det brutalt hårda mot det mjuka både i inredning o kläder.Tänk industri möter romantik! Det är det oväntade som gör att det blir intressant! Bor i sekelskifteshus med son T o 4 lurviga katter. Ska försöka inspirera på olika sätt så välkommen in...Johanna
onsdag 21 augusti 2013
Lingonbröd
Idag blev det en liten frukostintervju med lokaltidningen...Bjöd på lingonbröd som jag bakade dagligen som kallskänka för 25 ! (vad hände??) år sedan,mycket omtyckt på salladsbuffen så här kommer receptet: Jag har halverat receptet o det är ett 2-dagarsbröd :)
Byttans Lingonbröd,3 formar
Dag 1.
1 msk salt
1 msk anis
1 msk fänkål
(kan ersättas med kummin eller brödkrydda)
2 dl lingonsylt
1 dl russin(kan uteslutas)
1,5 dl vetekross
1,5 dl rågkross
1 dl linfrö
5 dl kokande vatten
Allt detta blandas o får stå över natten.
Dag 2
Tillsätt 1 msk sirap,2 påsar torrjäst o 5 dl kokande vatten.
Älta ihop o jäs 45 min i bunken. Ta upp o knåda t 3 limpor som läggs i smorda brödformar. Låt jäsa 30 min. Grädda 175 grader.
Etiketter:
Fika Bakning Recept
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar